2017-03-18

Ruunaanjärvi 2016Elokuun melontaretken kohteena oli erämainen Ruunaanjärvi ja Ruunaan luonnonsuojelualue Lieksassa. Ruunaan luonnonsuojelualue on itärajalla suositun ja koskistaan tunnetun Ruunaan retkeilyalueen vieressä.

Ruunaanjärven retkellä olivat mukana Antti, Jouni, Vappu, Marja, Niina, Oiva, Sirpa ja Timo. Lähdimme verkkarihousuissa Pohjois-Karjalaan 12.8.2016.


Vesille siirryimme Matkalahden venesatamassa, josta on parin-kolmen kilometrin melontamatka luonnonsuojelualueelle. Meloimme matkan Polvijärven kautta ja matkan varrella oli yksi virtapaikka, joka noustiin ylävirtaan melko helposti.


Maisemat paranivat koko ajan. Ruunaanjärvi ja sen ympäristö on lähes kokonaan luonnonsuojelualuetta, jolla ei ole mökkejä.Leiriydyimme kahdeksi yöksi Hiekkaniemen hienolle leiripaikalle.


Illalla paisteltiin lettuja ja tiirailtiin, näkyisikö tähdenlentoja.Lauantaina meloimme lenkin Ruunaanvaaralle ja Kaunisniemelle, jossa käännyimme takaisin ja palasimme Hiekkaniemeen Ruunaanjärven eteläistä rantaa myötäillen.


Ruunaanvaaralle meloimme melkoisessa vastatuulessa ja rantauduimme hienolle hiekkarannalle.
Toisilla oli isommat eväät kuin toisilla...


Ruunaanvaaran leiripaikalta käsin osa porukasta patikoi Ruunaanvaaran päälle. Vaaralla oli jäänteitä vanhasta asutuksesta.


Ja sitten piiloteltiin kelopuun takana...


Ruunaanvaaran tauon jälkeen Oiva ja Marja saivat tarpeekseen ja lähtivät kotiin. Heillä oli siis muita kiireitä, joiden vuoksi retki piti jättää kesken ja lähteä paluumatkalle jo lauantaina.Kuuden hengen porukalla jatkoimme melontaa sinisissä tunnelmissa ja vastatuulessa Kaunisniemeen, jossa pidettiin ruokatauko. Kajakissani oli mukana salamatkustaja...Paluumatkalla saimme nauttia myötätuulesta ja raikkaasta sateesta.
Marinkankaan taukopaikan ranta oli hieman karkeampaa ainesta...


Sunnuntaina piti sitten purkaa leiri. Tavaraa oli mukana kunnioitettava määrä...Sade alkoi vasta sitten, kun päästiin vesille, eli juuri sopivasti. Meloimme takaisin Matkalahteen Alaniemen uittokanavan ja Saarivirran kautta, jossa innokkaimmat harjoittelivat lossausta. Retki päätettiin aurinkoisessa säässä.
Melonnan jälkeen poikettiin vielä maittavalla lounaalla Ruunaan retkeilykeskuksessa ja käytiin katsomassa Neitikoskea, joka jäi tällä reissulla laskematta. Vesi oli melko alhaalla.

Ruunaanjärvellä oli mukavan hiljaista. Viikonlopun aikana vain yksi moottorivene päristeli järven poikki. Tapasimme neljä muuta retkeilijää, joista kaksi oli suomalaisia veneilijöitä ja kaksi keski-eurooppalaisia melojia. Sää oli vaihteleva. Sadekuurot osuivat lähinnä melontaosuuksille, joten sade ei retkeilyä haitannut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti