2020-02-07

Liimatan taival 7 / 2019Rautavaaran Ylä-Keyritty on noin seitsemän kilometrin pituinen, kapea järvi, jonka rannalla sijaitsee Metsäkartanon nuorisokeskus.


Järven ympäri vie 23 km:n pituinen retkeilyreitti, Liimatan taival. Reitti on pääosin helppokulkuinen. Keyritynjoki ylitetään siltaa pitkin.


Maisemat ja rantapolut ovat parhaimmillaan upeita, kuten Huutoniemen harjulla, mutta reitti kulkee välillä myös autoteitä pitkin ja hakkuuaukioiden kautta.


Reitin erikoisuus on kapulalossi tai "laiturilossi", jonka avulla ylitetään Huutoniemen ja Keyritynniemen välinen salmi.Kävelin reitin heinäkuussa. Ilmoista ei voinut valittaa. Ei edes suomalainen.Teksti Keyritynniemen laavun katossa on täyttä asiaa!


Välillä polku katosi hakkuuaukean taimikon ja horsmien sekaan. Kiersin tämän kohdan hiekkatietä pitkin.


Heinäkuussa itikoita oli paljon enemmän kuin kuvasta näkyy! Ja itikat kyllä huomasi ilman kylttiäkin...


Reitin varrella ja etenkin järven koillispuolella on monta ojaa, joiden yli on rakennettu siltoja. Monet sillat olivat huonossa kunnossa. Useimmat ojat ovat kuitenkin niin kapeita, että ainakin aikuinen harppaa helposti niiden yli. Kuivana kesänä ojien ylityksessä ei ollut vaikeuksia.Sinisiipien kokoontumisajot.


Metsäkartanon komea hiekkaranta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti