2018-04-02

Raesärkät, helmikuu 2018


Helmikuisen hiihtoretkemme kohde oli Nurmeksen Raesärkät, josta Metsähallituksen luontoon.fi kertoo: "Alue on saanut nimensä luode-kaakkosuuntaisen kapean harjujakson mukaan. Raesärkkien maisemaan mahtuu harjujen lisäksi levollisia soita, kirkkaita järviä, joen mutkia ja vanhaa metsää monipuolisine asukkaineen. Raesärkkien maisemia on käyty ihailemassa vuosikymmenten ajan, ja alue onkin suosittu lähivirkistäytymiskohde."

Hiihdimme metsäsuksilla ensin Liiterinmäen ja Ahven-Valkeisen poikki ja sitten retkeilyreittiä pitkin Ison Raejärven ja Tammenalussuvannon väliselle taukopaikalle. Reitillämme oli umpihankea, vähän kelkanjälkeä ja myös valmista latua edellisten hiihtäjien jäljiltä.


Liiterinmäen maisemat olivat hienot ja maasto mäkistä. Hanki kantoi melko hyvin. Minulla oli suksissa luistoa ehkä liikaakin, joten mäenlasku metsän keskellä oli hieman haastavaa.



Hiihdimme Ahven-Valkeisen poikki. Ahven-Valkeisen nuotiopaikka oli lumen peitossa, joten tulistelijoita ei talvella liene ruuhkaksi asti.



Raesärkkien harjujaksolla maisemat vain paranivat ja sääkin oli mitä parhain, pientä pakkasta ja aurinkoa.



Näimme harjulla koppelon tai teerin sulkia.


Koskikara viihtyi taukopaikkamme viereisessä virrassa.



Raesärkät on oiva ja (ainakin talvella) rauhallinen päiväretken kohde 75-tien läheisyydessä. Kesällä käytössä olevaa parkkipaikkaa ja sinne vievää pikkutietä ei talvella aurata, joten talvisaikaan retken Raesärkille joutuu aloittamaan vähän kauempaa ja auton parkkeeraus voi olla hankalaa.
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti